Kung Pao Chicken
Kung Pao Chicken is een populair chinees gerecht en we hebben hier een heerlijke Raw vegan variant.
Het is eenvoudig & snel voor een avond maaltijd. Ook valt er te experimenten met verschillende specerijen naar keuze waarmee u de kokos op kip-smaak brengt.
Ingrediënten
"Vlees"
3/4 kopje kokosvlees
1 1/2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel Nama Shoyu (ruwe sojasaus)
1/2 eetlepel paprika
1/4 eetlepel chipotle poeder
Snij grote stukken van het kokosnoot vlees, plaats ze daarna op een dehydrator blad. wrijf de ingrediënten op het kokosvlees en dehydrate voor ten minste 1,5 uur.
"Saus"
3 eetlepels Nama Shoyu (raw sojasaus)
1 eetlepel fijngesneden gember
5 eetlepels water
1 eetlepel geroosterde sesamolie
1 eetlepel limoensap
1/4 eetlepel vijfkruidenpoeder
1 eetlepel zongedroogde tomaten
1/2 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel appelcider azijn
Snufje paprika
Doe alle ingrediënten in de blender en mix gedurende 2 minuten.
"Chinese salade"
1 kopje dun gesneden witte kool
1/2 kopje gehakte koriander
1/4 rode peper (schuin gesneden in de lengte)
1/2 kopje lente-uitjes (fijn gesneden)
1 eetlepel droge cashewnoten
Voeg eventueel in de salade meer ingrediënten toe naar keuze. Ten slotte, leg een aantal kokos kip stukjes met saus op de salade.
Eet smakelijk!
Bron: The Gourmet uncookbook
Met dank aan Diana Fernandez voor de tip!